08 Eki 2021

F.X. Mayr’a göre bir insanın sağlıklı kabul edilmesi için; sabah dinlenmiş olarak uyanması, güne mutlu bir başlangıç yapabilmesi, yoğun bir gününün kendisinden beklediği bütün bedensel eylemleri gerçekleştirmeye yeterli enerjiyle dolu olması, ağrı çekmemesi,  solunum, dolaşım ve sindirim işlevlerinin sorunsuz gerçekleşmesi yanında kusursuz bir zihin açıklığı, dikkat yoğunlaşması, hızlı kavrayış ve bellek yeteneklerine sahip olması gerekir. Yorgunluk, sağlıklı bir insanın yaşamında,  ancak, yoğun bir çalışma gününün ardından akşam saatlerinde ortaya çıkan bir durum olmalı ve dinlendirici bir uykuyla giderilebilmelidir.

Hastalıklardan korunmanın onları iyileştirmekten çok daha değerli olduğunu gösteren çağdaş koruyucu tıp anlayışından hareketle günümüze uyarlanan Mayr Yöntemi, Uluslarası Mayr Prevent Hekimleri Derneği tarafından “Modern Mayr Yöntemi” haline getirilmiştir. Etkili, kolay ve hızlı sonuç veren bir kür şeklinde uygulanabildiği gibi, sağlığını korumak isteyen herkesin öğrenebileceği ve uygulayabileceği bir yaşam tarzıdır.

Mayr metodunu uygularken, neyin neden olduğunu öğrenerek, size yararlı olanların kalıcı bir yaşam tarzına dönüşmesi en doğru ve sağlıklı yoldur. Uzun dönemli etkilerin pekiştirilmesi, metabolik parametrelerin değerlendirilmesi için, yılda bir veya iki kez tekrarlanacak devam kürleriyle detoks ve beslenme kültürünü uygulamak faydalı olacaktır. Bu kürler takriben 3 haftalık olmakta, kolaylıkla hekimlerin kontrolünde kişilerce uygulanabilmekte ve çok mutlu edici sonuçlar alınmakta. Bu konuda diyetisyenler de doğru beslenme önerileri ile muhakkak bu sürece çok değerli katkılar sağlarlar.

Bu yaklaşımın doğruluğu, Dr. Mayr’dan yaklaşık yüz yıl sonra bugün, bağırsakların yapısını ve işleyişini bozan yanlış beslenme tarzı, toksinler ve bağırsaklarda zararlı mikroorganizmaların aşırı çoğalması, bağırsakların normal duruşlarını kaybetmesi gibi çeşitli faktörlerin kronik bağırsak hasarını tetiklediği ve genel zararlara yol açtığı bilimsel verilerin ışığında uygulama bulunmaktadır.

Bağırsaklar ve genel sağlık konusuna pek çok yazarlar ve otoriteler dikkat çekmektedir. Bugün artık pek çok kişi sağlık sohbeti sırasında “bağırsaklar çok önemliymiş, biliyorum” demektedir, bundan on sene önce ise böyle bir bilgi günlük yaşamda veya halk arasında yoktu.