08 Eki 2021

Mayr Metodu, üç haftalık bir kür ama yaşam boyu süren bir uygulama

Mayr yönteminin pratikte uygulanması aslında bir kür şeklinde oluyor. Doktor kontrolünde kür şeklinde uygulanan Mayr metodunun tam anlamıyla etkili olabilmesi için 3-4 hafta kadar bir süre gerekir ama bağırsakların rahatlaması ve sindirim sisteminin doğal işleyişine kavuşmasına bağlı yararlar, kişiden kişiye değişmekle birlikte çok daha önce hissedilmeye başlanır.

Bu süreçte doğru yeme ve beslenme alışkanlıklarının edinilmesiyle, yani Mayr Beslenme Kültürünün ve Detoks Programının uygulanması ile kalıcı etkiler erkenden ortaya çıkmaya başlar. Bunlar enerji düzeyinde yükselme, genel bir rahatlama hissi, bel çevresinin toparlanması, cilt tonusunun (dolgunluk) artması, kilo verilmesi, yağ oranında azalma, hazımsızlık, gaz ve şişkinlik gibi sindirim sistemi yakınmalarında düzelme olması gibi, metabolik iyileşmeye bağlı etkilerdir. Bağırsak çalışmasının düzene girmesine paralel olarak insülin direncinin azalması, trigliserit düzeylerinin düşmesi, inflamasyonun giderilmesi gibi birçok parametrede olumlu değişimlerin gözlenmesi beklenmektedir.

Kilo verilmesi, Mayr Kürünün doğal bir sonucu ve ona eşlik eden pozitif etkilerden biridir, ama Mayr Kürü kesinlikle sadece bir kilo verme programı değildir, bir sağlıklı yaşam ve önleyici tıp programıdır. Bu nedenle Mayr doktorlarının adı Mayr Prevent Hekimi’dir, Prevent, önleme, önleyici demektir. Bağırsakların işleyişindeki düzelmeye bağlı olarak metabolik ve hormonal dengelerin sağlanması, sağlıklı bir kilo kaybını beraberinde getirmektedir.

Mayr Kürü kişiye özgü detoks, yeme tarzı ve diyet, bütüncül bir program çerçevesinde beden, zihin ve ruh için de bir iyilik halinin anahtarıdır.